16.04.2021/13:47

Obiadem w pandemiczną chandrę! Które potrawy uszczęśliwiają nas najbardziej? [BADANIE]

Pizza czy kebab? Kurczę pieczone czy sushi? Potrawy chińskie, tajskie czy hinduskie? Niemiecki portal gastro-kurierski Lieferando.at przeprowadził eksperyment z wykorzystaniem tzw. Skali Odczuwania Chwilowego Nastroju, by sprawdzić, które potrawy powodują największy wzrost poziomu „hormonów szczęścia”, czyli najbardziej wzmacniają – chwilowe niestety – poczucie zadowolenia, jakie odczuwamy po zjedzeniu smacznego posiłku.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Specjalną cenę promocyjną do dnia startu Retail & FMCG Congress;
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także