06.12.2020 / 19:00
StoryEditor

Kryzys uruchomił kreatywność restauratorów. Niektórzy zarabiają naprawdę dużo

Danie na wynos (pixabay)
W czasie epidemii Covid-19 w Portugalii i Hiszpanii przybywa nie tylko bankrutujących lokali gastronomicznych, ale też nowych spółek oferujących potrawy na wynos. Wśród nich nie brakuje dań przygotowanych mistrzowską ręką znanych szefów kuchni. Rozpiętość cenowa jest duża: od 20 do ponad 100 euro – czytamy w serwisie forsal.pl.

Miguel Monteiro, właściciel cateringowej spółki Adapt z Lizbony, przyznaje, że zakończony w piątek strajk głodowy restauratorów przed parlamentem Portugalii świadczy o zjawisku ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 81% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

08.09.2025 / 11:58
StoryEditor
To koniec złotego okresu polskich piw kraftowych? Ziemowit Fałat z Browaru Pinta ocenia konsekwencje podniesienia akcyzy na piwo
Założyciele Browaru Pinta, od lewej: Grzegorz Zwierzyna, Ziemowit Fałat, Marek Semla (fot. materiały prasowe)

Rosnące koszty produkcji, nowe regulacje i niepewność związana z planami rządu. Przed takim krajobrazem stoi obecnie polski rynek piw rzemieślniczych. Browar Pinta, jeden z liderów branży, otwarcie komentuje nadchodzące wyzwania. Jakie skutki dla klientów, producentów i całego sektora mogą przynieść podwyżki akcyzy?

Ziemowit Fałat, współzałożyciel i współwłaściciel Browaru Pinta, podkreśla, że problemu nie można analizować w oderwaniu od szerszego kontekstu. – Na plany podwyżki patrzymy w k...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

16.09.2025 / 14:38
StoryEditor
Logwin i Nespresso robią w Polsce rewolucję w logistyce kawy. Firmy stawiają na innowacje i automatyzację
Logwin i Nespresso przedłużają współpracę logistyczną

Logwin i Nespresso przedłużają współpracę logistyczną. Inwestycje w innowacje i automatyzację mają zwiększyć efektywność dostaw o 30%, stawiając na rozwiązania Pick-to-Light i pełną integrację systemów.

Logwin Poland i Nespresso ogłosiły kontynuację wieloletniej współpracy w obszarze logistyki kontraktowej. Partnerstwo, które trwa nieprzerwanie od 2011 roku, wkracza w nową fazę...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

18. wrzesień 2025 05:41