Parówki firmy Madej Wróbel z groźnymi bakteriami
Główny Inspektor Sanitarny w oficjalnym komunikacie poinformował, że w jednej z partii parówek Simply food należącej do firmy Madej Wróbel odkryto groźne bakterie.
Bakterie o nazwie Listeria monocytogenes wykryto w jednej z pięciu próbek produktu w ilości 330 jtk/g (jednostek tworzących kolonię/gram), podczas gdy zgodnie z prawem żywnościowym w żadnej z pięciu badanych próbek nie może być więcej niż 100 jtk/g.
Chodzi o parówki z szynki Simply Food o gramaturze 200g. Producentem jest Unimięs z Chrzanowa, a dystrybutorem - Madej Wróbel z Rudy Śląskiej. Partia z bakteriami ma oznaczenie 180524001, a termin przydatności do spożycia upływa 16 czerwca br.
Jak podaje GIS, natychmiastowo zlecono kontrolę Głównego Lekarza Weterynarii, a także przekazano informacje do Państwowej Inspekcji Sanitarnej w celu wycofania partii z obrotu. GIS przestrzega także konsumentów przed spożyciem produktu.
2 komentarze
-
15.06.2018
Co za komentarz dystrybutora :) Trudno aby parówki były dostępne skoro już zostały zjedzone albo leżą w lodówce! Oddajcie kasę!!!!!!!!!!!!
-
15.06.2018
Szanowni Państwo,
Wysoka jakość naszych produktów oraz troska o naszych klientów jest dla nas sprawą priorytetową. Dlatego też, po otrzymaniu pierwszych informacji na temat nieprawidłowości w produkcie, natychmiast podjęliśmy decyzję o wycofaniu produktu ze sprzedaży. Z informacji ze sklepów wynika, że towar nie jest możliwy do kupienia.
Przepraszamy za zaistniałą sytuację oraz zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, aby sytuacja nie powtórzyła się w przyszłości.
1