Paweł Chojnowski, Słodkie Hawo: Zajęliśmy niszę na rynku przekąsek
Przedsiębiorstwo rodzinne Słodkie Hawo to przykład firmy, którą wyróżnia nietypowy sposób produkcji słodyczy i przekąsek.
– Zajmujemy się produkcją słodyczy, produkujemy trochę nietypowe przekąski, m.in. chałwę, galaretki oraz zdrowe przekąski, takie jak masło orzechowe bez żadnych dodatków (soli i tłuszczu palmowego) oraz orzechy prażone, które są alternatywą dla przekąsek smażonych – mówi Paweł Chojnowski, dyrektor handlowy Słodkie Hawo.
Przedsiębiorstwo wyróżnia nietypowy sposób produkcji. Jak zaznacza Paweł Chojnowski, w tym przypadku poprawnie było by powiedzieć, że chałwa nie jest produkowana, a tworzona wyłącznie metodą ręczną.
– Cały ten proces zaczyna się od zakupu sezamu, który kupujemy przeważnie w Afryce – opowiada Paweł Chojnowski.
1 komentarz
-
28.11.2019
(komentarz niezgodny z regulaminem forum)
1