30.11.2018/14:10

Paweł Chojnowski, Słodkie Hawo: Zajęliśmy niszę na rynku przekąsek

Przedsiębiorstwo rodzinne Słodkie Hawo to przykład firmy, którą wyróżnia nietypowy sposób produkcji słodyczy i przekąsek.

– Zajmujemy się produkcją słodyczy, produkujemy trochę nietypowe przekąski, m.in. chałwę, galaretki oraz zdrowe przekąski, takie jak masło orzechowe bez żadnych dodatków (soli i tłuszczu palmowego) oraz orzechy prażone, które są alternatywą dla przekąsek smażonych – mówi Paweł Chojnowski, dyrektor handlowy Słodkie Hawo.

Przedsiębiorstwo wyróżnia nietypowy sposób produkcji. Jak zaznacza Paweł Chojnowski, w tym przypadku poprawnie było by powiedzieć, że chałwa nie jest produkowana, a tworzona wyłącznie metodą ręczną.

– Cały ten proces zaczyna się od zakupu sezamu, który kupujemy przeważnie w Afryce – opowiada Paweł Chojnowski.

Dodaj komentarz

1 komentarz

  • Sosna 28.11.2019

    (komentarz niezgodny z regulaminem forum)

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.