13.07.2022 / 12:28
StoryEditor

Paweł Kowalski, ekspert Banku Pekao: Duzi gracze na rynku żywności dadzą sobie radę, mniejsi mogą mieć problemy

Paweł Kowalski, ekspert w Departamencie Analiz Makroekonomicznych w Banku Pekao (fot. mat.pras.)
Wysokie koszty surowca, które przynajmniej w niektórych kategoriach żywności mogą nawet jeszcze wzrosnąć, są poważnym wyzwaniem dla przetwórców. Jednak ich przełożenie na branżę spożywczą jest zróżnicowane – mówi serwisowi wiadomoscihandlowe.pl Paweł Kowalski, ekspert w Departamencie Analiz Makroekonomicznych w Banku Pekao.

Patrząc na agregaty finansowe dla całego polskiego przetwórstwa żywności za pierwszy kwartał 2022 r. można stwierdzić, że branża jako całość (a przynajmniej uwzględniając podmio...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

16. kwiecień 2024 19:06