Piotr Kulikowski, Indykpol: Żeby produkcja się utrzymała, wzrost cen powinien wynosić około 30-35 proc. [KONGRES MIĘSNY 2021]
– Ten rok, zdeterminowany przez Covid-19, ptasią grypę i ceny surowców, był bardzo różny dla różnych gatunków drobiu. Kurczak sobie z tym dobrze poradził, dla indyka był to trudniejszy czas – mówił Piotr Kulikowski na Kongresie Mięsnym 2021, podczas debaty „Nowa rzeczywistość. Liderzy branży mięsnej o przyszłości rynku”.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
Posiadasz subskrybcję? Zaloguj się.
-
Dostęp 30 dni19.99 zł - 30 dni
-
Prenumerata roczna WH Plus399.99 zł - 365 dni
- Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
- Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
- Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
- 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
- Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
- Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
- Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
- Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
2 komentarze
-
08.12.2021
Ceny drobiu to już kompletny absurd, a tu jeszcze podwyżka 30%? Chyba sobie ktoś żarty robi. Indyk będzie za chwilę droższy od wołowiny jak tak dalej pójdzie. A przetwory to już w ogóle kpiny cenowe. Gdzie tu logika? Widać, że czas wielkich producentów dobiega końca. Za mniejsze pieniądze można kupić od małych hodowców i bardzo dobrze.
-
07.12.2021
Nie zabijaj!
Chhyba jakieś przkazanie o tym mówi, pisze..
7