23.11.2021 / 12:54
StoryEditor

Piotr Kulikowski, prezes Indykpolu, na VI Kongresie Mięsnym 2021

Piotr Kulikowski, prezes Indykpolu ((fot. materiały prasowe))
Już 7 grudnia odbędzie się VI edycja Kongresu Mięsnego, w tym roku wyjątkowo w formule online. Do grona uczestników konferencji dołączył Piotr Kulikowski, prezes Indykpolu, który weźmie udział w debacie „Nowa rzeczywistość. Liderzy branży mięsnej o przyszłości rynku”.

Jakie strategie umożliwiają firmom z branży mięsnej osiąganie sukcesów mimo trudnej sytuacji w gospodarce i problemów związanych z ASF oraz pandemią? O tym będziemy rozmawiać po...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 84% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

08.05.2025 / 00:21
StoryEditor
Właściciel Biedronki ostro walczy z konkurentami o wynik i udziały w Polsce. Przychody i zysk w górę, ale sprzedaż LfL marna
Pedro Soares dos Santos (fot. Łukasz Rawa/wiadomoscihandlowe.pl)

Grupa Jeronimo Martins, do której należy m.in. sieć sklepów dyskontowych Biedronka zanotowała wzrost przychodów w I kw. br. o 3,8 proc. do 8,4 mld euro. EBITDA spółki wyniosła 528 mln euro, co oznacza wzrost o 3,8 proc. rdr. Spółka miała 127 mln euro zysku netto, co oznacza wzrost o 31,4 proc. rdr. Jak wyglądały wyniki samej Biedronki?

Biedronka pod presją ostrożnego konsumenta

W 2025 r. Biedronka utrzymała silną dynamikę handlową. Przychody sieci Biedronki w I kw. br. wzrosły o 3,4 proc. rdr do 5,95 mld eu...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

30.04.2025 / 11:06
StoryEditor
Co kupić na grilla i w którym sklepie? Oto najczęstsze wybory zakupowe Polaków
Jędrzej KarszniaJędrzej Karsznia
Tradycyjne produkty mięsne są najczęściej serwowane na grillu i ognisku, ale rośnie również popularność warzyw (fot. Shutterstock)

Polacy są fanami grillowania, co widać zwłaszcza podczas długich wiosenno-letnich weekendów. Co kupują, organizując spotkanie przy grillu lub ognisku i gdzie się w te produkty zaopatrują?

Zgodnie z danymi zawartymi w raporcie Eating Habits 2024, opublikowanym przez YouGov, Polacy pozostają entuzjastami grillowania. W sezonie letnim blisko 36 proc. mieszkańców na...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

11. maj 2025 12:32