28.07.2020/09:23

Podatek od cukru może obniżyć jego spożycie, ale nie musi. Dowody nie są jednoznaczne

Wraca pomysł wprowadzenia tzw. podatku od cukru. „Dziennik Gazeta Prawna” wskazuje, że dowody na jego prozdrowotne działanie nie są jednoznaczne.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • Tamtadziewczyna 28.07.2020

    To chyba nie jest najlepszy czas na ucchwalanie nowego podatku? Spadek obrodtów, epidemia, częściowo nieczynne restauracje?

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także