07.09.2021/08:25

Polacy marnują rocznie ponad 5 mln ton jedzenia, część jeszcze zanim trafi do konsumentów

Co roku tracimy ponad 5 mln ton jedzenia. To żywność niewykorzystana w domach, zniszczona w czasie produkcji, przechowywania i handlu. Jednocześnie prawie 1,6 mln osób żyje w skrajnym ubóstwie - wylicza "Dziennik Gazeta Prawna".

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także