08.11.2016/11:40

Prezes Mondelez na Kongresie Słodycze: Zapotrzebowanie na kakao wzrośnie o 30 proc.

Dostępność surowca, jakim jest ziarno kakaowca, to bardzo ważny czynnik wpływający na kategorię słodyczy. Co roku produkuje się go 3,5 mln ton. W ciągu najblizszych pięciu lat zapotrzebowanie na ten surowiec wzrośnie o 30 proc., a jego ceny są niestabilne i zmienne – powiedział na Kongresie Słodycze 2016 Zoltan Novak, prezes Mondelez Polska.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Specjalną cenę promocyjną do dnia startu Retail & FMCG Congress;
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.