19.08.2016/11:48

Producenci słodyczy ograniczają kaloryczność swoich wyrobów

Caobisco, europejskie zrzeszenie producentów słodyczy, w skład którego wchodzi m.in. Polbisco (Stowarzyszenie Polskich Producentów Wyrobów Czekoladowych i Cukierniczych), nawołuje do zmniejszenia kaloryczności pojedynczych porcji tego typu wyrobów do 250 kcal - podaje "Puls Biznesu" za Confectionery News.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.