31.07.2018/08:15

Produkcja żywności będzie rosła dzięki lokalnym firmom

Do 2050 roku produkcja żywności na świecie wzrośnie o 60 proc. - wynika z analizy BGŻ BNP Paribas opublikowanej przez Rzeczpospolitą. Największy wpływ na przyszłość rynku będą miały firmy lokalne.

Zmiany na rynku żywności będą możliwe dzięki przemianie pokoleniowej. Młodzi ludzie stawiają na ekologię i wysoką jakość produktów. Olbrzymie znaczenie ma internet i media społecznościowe, a także społeczności lokalne.

Zgodnie z raportem, na rynku coraz mocniejszą pozycję będą miały małe firmy. Globalne korporacje mogą tracić na znaczeniu zwłaszcza wtedy, jeśli dojdzie do niepokojów np. na tle politycznym.

Dodaj komentarz

Więcej na temat:

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.