01.02.2021/08:10

Sprzedaż produktów mięsnych rośnie. Wymagania klientów również

Okres, w którym byliśmy zmuszeni do pozostawania w domach, sprzyjał kulinarnym poczynaniom. Wśród beneficjentów tego trendu znalazła się branża mięsna. Jak wynika z danych GfK Polonia, od marca do listopada 2020 roku przeciętne gospodarstwo kupiło 5 proc. więcej świeżego czerwonego mięsa oraz 4 proc. więcej drobiu w stosunku do analogicznych miesięcy rok wcześniej.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także