19.03.2021/11:15

W 2020 r. inwestycje w roślinne substytuty żywności osiągnęły rekordowy poziom 3,1 miliarda dolarów. To "przełomowy rok"

Według danych The Good Food Institute (GFI), w 2020 r. inwestycje w roślinne substytuty żywności pochodzenia zwierzęcego wzrosły do poziomu 3,1 mld dolarów – to rekord w historii branży. Rok wcześniej firmy zebrały trzykrotnie mniej środków na rozwój. Zdaniem ekspertów z GFI, mamy do czynienia z przełomem w globalnej produkcji żywności.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Specjalną cenę promocyjną do dnia startu Retail & FMCG Congress;
  • Najważniejsze informacje z sektora handlu i FMCG w jednym miejscu;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także