16.02.2023/08:20

W tłusty czwartek sieci spożywcze toczą bitwę na pączki. Kto jest najtańszy w tym roku i sprzedaje pączki po 29 groszy?

W tłusty czwartek detaliści tradycyjnie toczą bitwę na pączki. Ceny są wielokrotnie niższe od regularnych, nie wspominając o cenach pączków z renomowanych cukierni czy celebryckich restauracji. 

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
W ramach Prenumeraty WH Plus także:
  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
Dodaj komentarz

6 komentarzy

  • Ewa 18.02.2023

    Najlepsze paczki w Carrefour Morena ! Nie dość że extra wyglądały to nic im ująć ze smaku ,

  • Nickt 17.02.2023

    Nikt nie mówi o 2zł za 12 pączków. Ale 5zł za sztukę to też jakaś paranoja. I tak jakby cukiernie te pączki ze słota robiły i nie wiedziały co to tłuszcz palmowy albo frytura. Nagle wszyscy tylko na maśle robią te pączki a smażą na smalu, co? A nawet gdyby tak było to przepis na 20 pączków wygląda tak:

    500 g mąki pszennej, 50 g świeżych drożdży, 100 g masła (lub margaryny) , 100 g cukru, 4 żółtka, łyżka alkoholu.

    Jaka jest wartość tych składników? Może z 3zł czyli 15gr na pączka. Dodajmy do tego koszt jakiegoś dżemopodobnego produktu, cukier puder na posypkę lub lukier, jakieś tam inne polewy, itd. Wciąż mamy pączka za 20-25gr góra w produkcji. Więc skąd ta absurdalna cena w cukierniach?

  • Nikodem Dyzma 17.02.2023

    I widać jak opozycja niesłusznie atakuje najgorszego bankiera Europy i starca z Żoliborza - ludzi szlachetnych i myślących tylko o tym jak ogłupić i oszukać Polaków.

  • Kogeneracja Wysokosprawna 17.02.2023

    Dalem sie skusuic na takie tanie paczki. W skladzie tluszcz palmowy, a jakze! Smakują tak, jak gdybym jadł półsurowe ciasto. Mysle ze marza Biedronki, karton, folia i cukier puder to 60%-80% wartosci tych paczkow. A za 1-2 zl nie da sue zrobic dobrego produktu (12 malych paczkow). Jakosc adekwatna do ceny. Wiecej juz nie kupie. Lepiej zjesc jednego dobrego niz 12 byle jakich

  • Nickt 16.02.2023

    Pączki po 29gr. Gdzie ta inflacja? A podobno taniej niż 10zł za sztukę nie da się wyprodukować!

  • pioge7 16.02.2023

    Dziś Lidl obniżył cenę "pączków" do ,29zl/sztuka przy zakupie 24 sztuk.
    Info na stronie i w aplikacji.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także