22.06.2022/19:39

We Francji brakuje musztardy. To efekt zmian klimatu i rosnących kosztów produkcji

Zmiany klimatu i rosnące koszty produkcji powodują, że supermarketom we Francji kończą się zapasy musztardy dijon. Jest ryzyko, że niedobór może rozprzestrzenić się również na inne kraje – donosi The Guardian.

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z bycia naszym Subskrybentem!

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 45 tys. materiałów dziennikarskich
  • Dostęp do wszystkich galerii zdjęć i materiałów wideo
  • Satysfakcję z przynależności do unikalnej społeczności ludzi ze świata handlu/FMCG skupionej wokół portalu wiadomoscihandlowe.pl - największego tego typu serwisu w Polsce
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • zet 23.06.2022

    Musztarda we Francji nie ma nic wspolnego z tym co sie sprzedaje w Polsce jako "musztardę". Francuska musztarda to czysta gorczyca, produkt jest ostry i bliżej mu do prawdziwego wasabi niz do polskich substancji słodkich, octowych, itd. Owszem, we Francji można kupic delikatniejsze produkty, ale nigdy nie sa one sprzedawane pod nazwa musztarda.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także