Glifosat, toksyny z pleśni i nikiel w płatkach owsianych. Przetestowano 12 rodzajów płatków różnych producentów [RAPORT]
Jak wynika z testów przeprowadzonych przez Fundację Pro-Test, która zleciła zbadanie 12 rodzajów płatków owsianych różnych producentów, część z nich zawiera glifosat i toksyny pochodzące z pleśni, zaś w każdej próbce znajduje się nikiel. Co gorsza, pod tym względem „przodują” produkty reklamowane jako ekologiczne.
Pozostało jeszcze 92% tekstu.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
Posiadasz subskrybcję? Zaloguj się.
-
Dostęp 30 dni19.99 zł - 30 dni
-
Prenumerata roczna WH Plus399.99 zł - 365 dni
- Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
- Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
- Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
- 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
- Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
- Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
- Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
- Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
3 komentarze
-
15.01.2023
Ludzie, nie możemy udawać, że tego nie ma. Tak samo trują się tym wszystkim i rolnicy i konsumenci.
-
15.11.2022
Wszyscy wiedzą że w płatkach owsianych i nie tylko jest trucizna i chemia a są dopuszczane do konsumpcji!!! O co w końcu chodzi gdzie jest Sanepid czy prokuratura???
-
22.06.2021
Musimy sobie uświadomić, że dzisiejsze rolnictwo to poza producentami ekologicznej żywności, chemia zwiększająca wyniki produkcji. Ta sama chemia, która w nadmiarze bądź przy niekorzystnych warunkach - sprawi, że część z nas i naszych rodzin umrze na raka.
Tą chemię mamy w płatkach owsianych, warzywach, "zdrowych" kaszach, takich jak gryczana- "ścinanych" przez rolnika roundupem żeby już sucha nadawała się do zbioru, spożywamy ją my, podajemy w dobrej wierze naszym dzieciom stopniowo się zabijając.
Nie, to nie jest wpadanie w paranoję, dokładnie tak wygląda nasz nastawiony na konsumpcję oraz maksymalizację zysku świat. Przy czym maksymalizują zyski duzi odbiorcy- producenci i dyskonty- na rolnikach na ogół ciąży tylko chęć utrzymania się w grze.
Dwie ścieżki- eliminacja chemii z produkcji rolnej jako niedopuszczalnej oraz, już praktyczne nie odkręcenia- powstrzymanie zawłaszczania handlu przez pojedyńcze podmioty monopolizujące rynek odbiorców produktów rolnych
-
PRZEMYSŁ I PRODUCENCI
1