30.03.2019 / 16:24
StoryEditor

Zmiany personalne na stanowiskach kierowniczych w firmach Helios i Agora

(fot. Pixabay CC0)
Od początku 2019 r. projektowaniem działalności spółki Helios na rynku gastronomicznym i nadzorem nad nią zajmuje się Tomasz Billik. Jako dyrektor ds. rozwoju biznesu gastronomicznego pracuje obecnie m.in. nad planem inwestycji Heliosa w markę Pasibus. Jego dotychczasowe obowiązki w Agorze przejął Jakub Bojan, który został dyrektorem działu nowych przedsięwzięć i zajmuje się projektami rozwojowymi Grupy Agora, m.in. brał już udział w nabyciu przez spółkę udziałów w Eurozet.

W styczniu br. Tomasz Billik, po wielu latach w Agorze, dołączył do zespołu spółki z jej grupy kapitałowej – Heliosa. Jako dyrektor ds. rozwoju biznesu gastronomicznego Helios S...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

wiadomoscihandlowe.pl
19.12.2025 / 17:47
StoryEditor
Cień amerykańskiego kurczaka nad Polską. Popeyes przyspiesza ekspansję
Popeyes otwiera 30. restaurację w Polsce

20 grudnia Popeyes otworzy swoją 30. restaurację w Polsce. Nowy lokal powstaje w Długołęce pod Wrocławiem, przy jednej z głównych tras wylotowych z miasta, w formule drive-thru. To jednocześnie piąta lokalizacja sieci w aglomeracji wrocławskiej, co pokazuje, że Dolny Śląsk stał się jednym z kluczowych obszarów rozwoju marki.

Otwarcie w Długołęce ma znaczenie wykraczające poza samą lokalizację. To moment symboliczny – po trzech latach obecności na rynku Popeyes osiąga próg 30 restauracji, potwierdza...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

15.12.2025 / 09:57
StoryEditor
Branża piekarniczo-cukiernicza zadłużona na 238 mln zł. Czy świąteczny boom na wypieki odmieni sytuację?
Rynek wypieków na święta: boom sprzedaży i 238 mln zł długów (fot. materiały prasowe)

Grudzień to dla piekarni i cukierni czas intensywnej pracy i rekordowych koszyków zakupowych. Polacy coraz częściej sięgają po gotowe wypieki, nie rezygnując z tradycyjnych smaków świąt. Czy ten sezonowy boom wystarczy jednak, by zrównoważyć narastające problemy finansowe części rynku?

Produkty spożywcze, w tym pieczywo oraz wyroby cukiernicze, pozostają jednym z filarów bożonarodzeniowych zakupów. Z deklaracji badanych z 2024 roku wynika, że przeciętne wydatk...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

27. grudzień 2025 11:53