29.05.2025 / 13:55
StoryEditor

Ukraińska Mimosa zadebiutowała w Polsce. Pierwsza placówka już działa w Warszawie

Pierwszy lokal Mimosa Brooklyn Pizza w Warszawie (fot. wiadomoscihandlowe.pl)

W centrum Warszawy uruchomiona została pierwsza w Polsce restauracja Mimosa Brooklyn Pizza. To projekt, za którym stoi ukraińska Mimosa Group, która w swoim portfolio ma szereg gastronomicznych konceptów rozwijanych na rodzimym rynku i nie tylko.

Historia ukraińskiej Mimosy sięga 2017 r., kiedy restauratorzy Ihor Suchomlyn i Walerij Halperin założyli tę firmę w Kijowie. Obecnie lokale Mimosa Brooklyn Pizza znaleźć można...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

08.09.2025 / 11:58
StoryEditor
To koniec złotego okresu polskich piw kraftowych? Ziemowit Fałat z Browaru Pinta ocenia konsekwencje podniesienia akcyzy na piwo
Założyciele Browaru Pinta, od lewej: Grzegorz Zwierzyna, Ziemowit Fałat, Marek Semla (fot. materiały prasowe)

Rosnące koszty produkcji, nowe regulacje i niepewność związana z planami rządu. Przed takim krajobrazem stoi obecnie polski rynek piw rzemieślniczych. Browar Pinta, jeden z liderów branży, otwarcie komentuje nadchodzące wyzwania. Jakie skutki dla klientów, producentów i całego sektora mogą przynieść podwyżki akcyzy?

Ziemowit Fałat, współzałożyciel i współwłaściciel Browaru Pinta, podkreśla, że problemu nie można analizować w oderwaniu od szerszego kontekstu. – Na plany podwyżki patrzymy w k...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

03.09.2025 / 16:46
StoryEditor
Konrad Robak, Tomra: Na dojrzałych rynkach butelkomat to element przewagi konkurencyjnej [WIDEO]
Konrad Robak, Tomra (fot. Wh)

Dyrektor zarządzający Tomra Collection Polska w rozmowie z naszym portalem mówił o tym, że wiele sklepów dopiero z biegiem czasu przekona się do automatów butelkowych. W ich obsłudze kluczowy jest serwis, tak żeby zarówno detaliści, jak i konsumenci mogli łatwo poruszać się w systemie kaucyjnym.

Zobacz rozmowę z Konradem Robakiem, dyrektorem zarządzającym Tomra Collection Polska:

 

 

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 10% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

10. wrzesień 2025 22:19