02.10.2024 / 10:51
StoryEditor

Whopper w remoncie. Burger King zmienia recepturę swojego kluczowego burgera. Jak zmieni się kanapka?

Burger King zmienia recepturę Whoppera. Co się zmieni?

Z okazji 70. urodzin, Burger King wprowadza nową recepturę swojego słynnego na całym świecie burgera Whoppera. Zmiany są odpowiedzią na głosy samych klientów – grillowana na ogniu wołowina jest teraz jeszcze bardziej soczysta, bułka jeszcze bardziej puszysta, a całość serwowana w wyższej, precyzyjnie dobranej temperaturze. Nowy burger dostępny jest także w wersji roślinnej.

Whopper od Burger King zadebiutował na rynku w 1957 roku. Burger składa się z grillowanej wołowiny, sałaty, pomidorów, cebuli oraz pikli w sezamowej bułce. Dziś, na całym świeci...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

25.07.2025 / 13:10
StoryEditor
Malowali jedzenie farbą, aby lepiej wyglądało i przyciągało klientów. Ponad 200 dzieci zatrutych ołowiem
Zatrucie ołowiem w przedszkolu Peixin. Ponad 200 dzieci poszkodowanych (fot. Shutterstock)

Szokujące doniesienia z Chin wstrząsnęły opinią publiczną. Setki dzieci zatruły się ołowiem po spożyciu posiłków z prywatnego przedszkola w mieście Tianshui. Jak doszło do jednej z największych afer żywieniowych ostatnich lat?

W prowincji Gansu w północno-zachodnich Chinach ujawniono dramatyczny przypadek masowego zatrucia ołowiem. 235 dzieci z prywatnego przedszkola Peixin w mieście Tianshui trafiło ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

29.07.2025 / 11:06
StoryEditor
Co umowa handlowa UE z USA oznacza dla branży spożywczej?
Branża spożywcza a umowa UE–USA? (fot. Shutterstock)

Nowe porozumienie handlowe między Unią Europejską a Stanami Zjednoczonymi wywołuje poruszenie w wielu sektorach gospodarki. Szczególnie uważnie śledzi je branża spożywcza, która może stanąć przed poważnymi zmianami. Które produkty rolne z USA trafią do Europy na łagodniejszych warunkach, a które wciąż będą ograniczane?

Jednym z najbardziej niejednoznacznych fragmentów nowego porozumienia handlowego między UE a USA są zapisy dotyczące produktów rolno-spożywczych. Podczas wspólnej konferencji pr...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

30. lipiec 2025 18:46