13.06.2024 / 13:21
StoryEditor

Justyna Szymani z Biedronki i Marian Owerko z FoodWell w jednej debacie podczas kongresu Retail Trends 2024

Justyna Szymani, dyrektorka działu rozwoju jakości i kontroli marki własnej w sieci Biedronka i Marian Owerko, założyciel i przewodniczący rady nadzorczej FoodWell będą uczestnikami jednej z mini debat w trakcie kongresu Retail Trends 2024 (fot. Wiadomosci Handlowe)
Na jakim etapie rozwoju są marki własne i co ich ekspansja oznacza dla marek producenckich? Odpowiedzi na te pytania poszukamy wspólnie z Justyną Szymani, dyrektorką działu rozwoju jakości i kontroli marki własnej w sieci Biedronka oraz Marianem Owerko, założycielem oraz przewodniczący rady nadzorczej FoodWell w trakcie firesidechatu na kongresie Retail Trends 2024.

Wszystkie sieci detaliczne deklarują, że chcą zwiększać udział marek własnych w sprzedaży. Oznacza to, że dla brandów producenckich będzie na sklepowych półkach coraz mniej miejsca. Kto je zajmie? Czy będą to wyłącznie tzw. A brands, czyli powszechnie znane, ikoniczne marki producenckie? Co stanie się z tzw. B brands, czyli markami środka?

Jaka przyszłość czeka marki własne i marki producenckie?

Poglądami na powyższe tematy z uczestnikami kongresu Retail Trends 2024 podzielą się przedstawicielka największej sieci detalicznej w Polsce oraz założyciel i przewodniczący rady nadzorczej jednej czołowych firm producenckich w kraju, którzy będą uczestnikami firesidechatu zatytułowanego "Półka przyszłości. Private brands rosną w siłę. Scenariusze dla A i B brands”.

Justynę Szymani, dyrektorkę działu rozwoju jakości i kontroli marki własnej w sieci Biedronka zapytamy również o to, jakich środków ta sieć ma zamiar użyć, żeby nadal zwiększać udział private brands w sprzedaży oraz o to, czy w dyskontach jest miejsce dla drugoligowych marek producenckich.

Mariana Owerko poprosimy natomiast o wskazanie atrybutów, na jakich marki producenckie mogą wciąż budować przewagę nad brandami retailerów, skoro pola do popisu pod względem jakości, designu czy innowacyjności pozostaje im już niewiele.

Dlaczego warto wziąć udział w Retail Trends?

Poznasz najnowsze trendy: Odkryj, co kształtuje przyszłość handlu detalicznego i jak możesz wykorzystać te trendy na swoją korzyść. Dowiesz się m.in. o:

  • Bezpieczeństwie biznesu i zagrożeń dla handlu wynikających z bliskości konfliktu na Ukrainie
  • Wyzwaniach i szansach dla handlu w dobie inflacji
  • Nowych modelach biznesowych w retailu
  • Personalizacji i sztucznej inteligencji w handlu
  • Trendach zakupowych konsumentów

Zyskasz cenną wiedzę: Posłuchaj prelekcji ekspertów z Polski i zagranicy, którzy podzielą się z Tobą swoją wiedzą i doświadczeniem.

Nawiążesz nowe kontakty: Poznaj innych przedstawicieli branży retail i nawiązuj cenne kontakty biznesowe.

Zyskasz inspirację: Odkryj innowacyjne rozwiązania i strategie, które pomogą Ci rozwijać Twój biznes. Podczas kongresu odbędą się m.in.:

  • Wystawy produktów i usług
  • Debaty i fire chaty
  • Prelekcje zaproszonych ekspertów.

Nie przegap tej okazji! Kup bilet już teraz!

JESTEŚ Z HANDLU? KLIKNIJ, ZAREJESTRUJ SIĘ I PO PROSTU WEJDŹ NA KONGRES

Wejdź na stronę www.retailtrends.pl i zarezerwuj sobie miejsce na kongresie Retail Trends. Liczba miejsc ograniczona!

Pamiętaj! Bilety dostępne tylko do 14 czerwca!

#RETAIL TRENDS 2024#RETAIL TRENDS REJESTRACJA#HANDEL#BIZNES

 

 

 

12.06.2025 / 13:02
StoryEditor
Żabka ma już 100 sklepów Froo w Rumunii. "To dopiero początek" - zapowiada sieć
Sklep sieci Froo w Rumunii (fot. Żabka Polska)

Rok po wejściu do Rumunii Żabka otworzyła w tym kraju 100. sklep Froo. Potwierdziły się zatem wcześniejsze doniesienia portalu wiadomoscihandlowe.pl o tym, że okrągła granica najprawdopodobniej zostanie przebita właśnie w czerwcu. Co dalej?

- W ciągu roku sieć Froo uruchomiła 100 placówek. To ważny krok, który potwierdza nasze ambicje i zaangażowanie zespołów z Rumunii i Polski - mówi Anna Grabowska, wicepreze...

04.06.2025 / 14:15
StoryEditor
Właściciel marki Gorąco Polecam startuje z nowym konceptem gastronomicznym. Stawia na soki i sałatki
Koncept Szałata i Szok

Enata Bread, właściciel marki Gorąco Polecam, uruchomił właśnie nowy koncept gastronomiczny pod nazwą Szałata i Szok. Sieć będzie istniał samodzielnie i w ramach wybranych lokali wspomnianej głównej marki. Pierwszy punkt właśnie wystartował w centrum Factory Ursus.

Jak podkreślają przedstawiciele firmy, ostatnie miesiące zespół pracował nad listą potencjalnych lokalizacji, projektem architektonicznym, sporządzeniem menu, pozyskaniem partne...

15. czerwiec 2025 19:49