27.10.2021 / 17:15
StoryEditor

Praca zdalna zmieniła nawyki żywieniowe Polaków. Jemy więcej warzyw, pijemy więcej kawy

Trzy czwarte respondentów pije kawę co najmniej raz dziennie (fot. John Schnobrich/Unsplash)
Okres pracy zdalnej zmienił nawyki żywieniowe polskich konsumentów. Niemal połowa Polaków deklaruje zwiększone spożycie warzyw i owoców, jak również m.in.: spożycie większej ilości wody i zdrowych posiłków – wynika z badania przeprowadzonego przez Wyższą Szkołę Bankową w Gdańsku i SW Research.

Jak dowiadujemy się wyników badania „Nawyki żywieniowe Polaków w czasie pandemii”, ponad 30 proc. respondentów deklaruje zmniejszenie spożycia wysokoprocentowego alkoholu i wina...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 82% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

07.09.2025 / 09:32
StoryEditor
Piotr Okurowski, prezes Kaucja.pl o tym, co będzie kluczowe dla sukcesu systemu kaucyjnego [WIDEO]
Piotr Okurowski, Kaucja.pl (fot. Wh)

Piotr Okurowski, prezes zarządu firmy Kaucja.pl mówi o tym, jak na przygotowania do systemu kaucyjnego wpłynął fakt, że ten operator dostał licencję jako jeden z ostatnich. Wskazuje również, jak wyglądają prace nad logistyką opakowań i jaka jest świadomość nowego obowiązku wśród producentów. Jego zdaniem kluczowa będzie edukacja konsumentów.

Zobacz rozmowę z Piotrem Okurowskim, prezesem Kaucja.pl:

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 10% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

03.09.2025 / 17:53
StoryEditor
Mięsny gigant przejął dwie wegańskie marki. Teraz je łączy i startuje z nowym brandem
Roślinne zamienniki mięsa (fot. Envatoelements)

Brazylijska firma JBS utworzyła The Vegetarian Butcher Collective - markę powstałą na bazie przejętych firm produkujących alternatywy mięsne Vivera i The Vegetarian Butcher.

Formalnie Vivera, która od 2021 roku jest własnością globalnego giganta mięsnego JBS, ogłosiła w marcu tego roku przejęcie The Vegetarian Butcher od Unilevera. 

Jakie ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

15. wrzesień 2025 13:39