28.10.2025 / 15:31
StoryEditor

HELIO prezentuje świąteczną nowość: masa makowa z białego maku z miodem nektarowym wielokwiatowym o smaku marcepanowym

HELIO prezentuje świąteczną nowość: masa makowa z białego maku z miodem nektarowym wielokwiatowym o smaku marcepanowym

HELIO rozszerza ofertę o wyjątkową masę makową z białego maku o smaku marcepanowym, wzbogaconą naturalną słodyczą miodu wielokwiatowego. Produkt, wyprodukowany w Polsce i posiadający certyfikat „Przekreślonego Kłosa”, łączy w sobie tradycję z nowoczesnością. Dzięki sterylizacji i długiemu terminowi przydatności do 3 lat masa makowa z białego maku zapewnia wygodę przechowywania i bezpieczeństwo, a jednocześnie pozwala w kilka chwil przygotować aromatyczne, świąteczne wypieki - od makowców, po drożdżówki czy rogale świętomarcińskie, które zachwycają swoim smakiem.

-Chcieliśmy stworzyć produkt, który połączy wyjątkowy smak świątecznych wypieków z wygodą i pewnością jakości. Masa makowa z białego maku to nasza odpowiedź na potrzeby konsumentów poszukujących tradycyjnych smaków w nowoczesnej, gotowej formie. Dzięki niej przygotowanie świątecznych deserów jest prostsze niż kiedykolwiek, a efekt zawsze pozostaje wyjątkowy - mówi Grzegorz Sobociński, Prokurent, Kierownik Biura Zarządu HELIO S.A.

Dzięki gotowej masie makowej konsumenci mogą cieszyć się domowym smakiem świąt bez konieczności przygotowywania masy od podstaw. Produkt dostępny jest w praktycznym opakowaniu w postaci puszki 400g, gotowym do sprzedaży w sieciach handlowych i kanałach e-commerce.

HELIO od lat towarzyszy konsumentom w świątecznych przygotowaniach, pokazując, że tradycyjne receptury można odkrywać na nowo - łatwiej, szybciej i równie pysznie jak dawniej.

28. październik 2025 15:32