24.10.2017 / 21:28
StoryEditor

Makarony – najlepsze paliwo dla sportowca!

(materiały prasowe)
Dieta sportowca i osób regularnie trenujących rekreacyjnie powinna być bogata w węglowodany, zarówno proste jak i złożone. Idealnym, ba, wymarzonym ich źródłem są popularne i lubiane przez większość ludzi makarony. Różnorodność gatunków mąk, z których się je wytwarza daje konsumentom olbrzymie pole manewru. Wszystko zależy od naszych indywidualnych potrzeb. Makaron jest bardzo dobrą alternatywą dla pieczywa a dzięki różnorodności bez kłopotu znajdziemy rodzaj i gatunek idealny dla każdego.

Tradycyjny makaron zrobiony według włoskiej receptury składa się z wody, mąki i soli.  Bogactwo makaronu bierze się z rodzaju użytej mąki;  dzięki temu mamy do dyspozycji makaro...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

27.06.2025 / 21:44
StoryEditor
Właściciel sieci Lidl i Kaufland przejmuje producenta żywności ze 135-letnią historią. Grupa wchodzi w nową kategorię produktową

Należąca do Grupy Schwarz, spółka Schwarz Produktion planuje przejęcie grupy Göbber z Dolnej Saksonii. Niemiecki producent wytwarza 70 000 ton przetworów owocowych, w tym dżemów oraz miodu. Finalizacja przejęcia planowana jest na trzeci kwartał 2025 roku.

Właściciel Lidla i Kauflandu przejmuje zakłady produkcyjne

W zakładzie grupy Göbber w niemieckim Eystrup mają w przyszłości powstawać produkty dla Lidla i Kauflandu. Ten pro...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

28.06.2025 / 10:00
StoryEditor
Paul stawia już nie tylko na lotniska. Lagardère Travel Retail zmienia strategię marki
Lokal Paul (fot. materiały prasowe)

Lagardère Travel Retail po raz pierwszy wprowadza markę Paul poza strefy lotnisk i dworców. Nowa restauracja w warszawskim Royal Wilanów to nie tylko symbol jubileuszu, ale też istotna zmiana w strategii firmy. Czy ekspansja poza "travel retail" okaże się dla Paul krokiem w dobrą stronę?

Pod koniec czerwca w centrum biznesowym Royal Wilanów w Warszawie został otwarty pierwszy w Polsce lokal marki Paul zlokalizowany poza strefami lotnisk i dworców. Restauracja po...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

02. lipiec 2025 02:15