08.09.2017 / 16:44
StoryEditor

Branża mięsna musi popracować nad komunikacją

(fot. archiwum)
Raczej nie należy oczekiwać dużego wzrostu spożycia mięsa w Europie, jednak jego konsumpcja nadal odgrywa ważną rolę w nawykach żywieniowych. Kluczowymi czynnikami napędzającymi sprzedaż są smak i tradycja, ale hamują ją aktualne trendy prozdrowotne oraz kwestie związane ze środowiskiem – wynika z tegorocznej sesji Okrągłego Stołu Belgian Meat Office w Brukseli.

Jak wskazuje Kris Michiels z organizacji VLAM (Vlaams Centrum voor Agro-en Visserijmarketing, czyli Flamandzkie Centrum Marketingu Rolno-Spożywczego), z badań przeprowadzonych w...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 92% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

02.09.2025 / 12:23
StoryEditor
Gdańsk zaostrza politykę alkoholową. Od kiedy obowiązuje nocna prohibicja?

Od 1 września na terenie całego Gdańska obowiązuje zakaz sprzedaży alkoholu w godzinach 22.00–6.00. Tak postanowiła w marcu Rada Miasta, która wsłuchując się w głos mieszkańców i ekspertów postanowiła ograniczyć nocną dostępność napojów alkoholowych. Od stycznia 2026 roku z kolei, w życie wejdą kolejne przepisy regulujące lokalizację punktów sprzedaży w pobliżu szkół, ośrodków leczenia uzależnień czy domów pomocy społecznej.

Z artykułu dowiesz się:

  • Od kiedy w całym Gdańsku obowiązuje nocna prohibicja?
  • Jak zmieniły się w Gdańsku zasady lokalizacji sklepów z alkoholem?
  • Jak radni Gdańska...
Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

12.09.2025 / 15:15
StoryEditor
Kultura snu, czyli łóżkowe sekrety klientów. Jysk zdradza, jakie ma największe przewagi nad konkurentami [WYWIAD]
Sklep sieci Jysk w Polsce (Jysk)

Marta Jabłonowska, Head of Retail w Jysk Polska opowiada o tym jak firma buduje przewagi nad konkurentami i co ją wyróżnia na rynku. W wywiadzie dla portalu wiadomoscihandlowe.pl mówi także o tym jak firma buduje swoją tożsamość wokół kultury snu.

Minęło już 25 lat od momentu, gdy Jysk pojawił się na polskim rynku. To czas intensywnego rozwoju, ponad 300 sklepów i silna pozycja w segmencie wyposażenia wnętrz. Jak Pani pod...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 97% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

16. wrzesień 2025 07:59