09.02.2017 / 10:08
StoryEditor

Jest szansa na zwiększenie sprzedaży polskiego drobiu

Łukasz Dominiak, dyrektor generalny Krajowej Rady Drobiarstwa (KRD)
Produkcja mięsa drobiowego w Unii Europejskiej w 2016 roku wyniosła ok. 14,5 mln ton, z czego blisko 11 mln ton, z czego blisko 80 proc. stanowiły brojlery kurczęce. Polska od kilku lat jest liderem w produkcji drobiu w UE. Nasz udział wynosi ok. 16  proc., co daje ponad 2,35 mln ton drobiu – mówi Łukasz Dominiak, dyrektor generalny Krajowej Rady Drobiarstwa (KRD).

Niemal połowa polskiej produkcji drobiu przeznaczana jest na eksport. - Jako, że Polska jest liderem produkcji i jednym z liderów eksportu musimy stale poszukiwać nowych rynków ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

16.08.2025 / 12:02
StoryEditor
Wrocław wprowadzi nocny zakaz sprzedaży alkoholu w całym mieście? Większość rad osiedli popiera zmiany
Wrocław wprowadzi nocny zakaz sprzedaży alkoholu w całym mieście? (fot. Łukasz Rawa, wiadomoscihandlowe.pl)

Wrocławskie rady osiedli coraz głośniej dyskutują nad wprowadzeniem nocnej prohibicji w sklepach. Część mieszkańców i samorządowców opowiada się za zakazem, inni obawiają się strat dla lokalnych przedsiębiorców. Jak rozkładają się opinie rad i kiedy zapadnie ostateczna decyzja?

Projekt uchwały dotyczący zakazu nocnej sprzedaży alkoholu spotkał się z dużym zainteresowaniem wrocławskich rad osiedli. Spośród 48 jednostek samorządowych 22 rady wyraziły pop...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

05.08.2025 / 16:46
StoryEditor
Hebar celuje w 100 mln zł przychodu do 2030 r. Firma widzi potencjał w markach własnych
Konrad Pych, członek zarządu oraz dyrektor sprzedaży i marketingu w firmie Hebar (fot. materiały prasowe)

Hebar, polski producent bakalii, ma ambitne plany. Firma chce podwoić sprzedaż w ciągu najbliższych dwóch lat, by do 2030 roku osiągnąć przychód w wysokości 100 mln zł. Konrad Pych, członek zarządu oraz dyrektor sprzedaży i marketingu, mówi portalowi wiadomoscihandlowe.pl, na czym opiera się strategia rozwoju firmy oraz gdzie widzi ona dla siebie szanse na wzrosty.

Jak wyglądają plany rozwoju firmy Hebar na kolejne dwa-trzy lata?

Nasze plany rozwoju na najbliższe lata koncentrują się wokół trzech kluczowych obszarów: wzmacniania zespoł...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 97% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

17. sierpień 2025 23:32