13.10.2023 / 15:18
StoryEditor

Tomasz Starzyk, Dun & Bradsteet: Nad branżą mięsną zawisły czarne chmury

Tomasz Starzyk z firmy Dun & Bradstreet Poland (fot. mat. pras.)
Opłacalność produkcji mięsa i jego wyrobów utrzymuje się na niskim poziomie, zarówno w obszarze hodowli, uboju, jak i przetwórstwa. Przyczyn tego trendu jest wiele. Chodzi zwłaszcza o rosnące ceny energii, cyklicznie powracające choroby odzwierzęce, złą prasę i afery czy wzrost kosztów kredytów i podatków – wskazuje Tomasz Starzyk z firmy Dun & Bradsteet.

Największym problemem dla przedsiębiorców z branży mięsnej są rosnące koszty produkcji. – To poważny problem, bowiem rachunki za energię drastycznie wzrosły. Im droższa energia,...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

03. marzec 2024 05:08