02.07.2022 / 13:18
StoryEditor

Barry Callebaut uspokaja producentów. Do sieci sklepów spożywczych nie trafiła czekolada z salmonellą

Czekolada firmy Barry Callebaut (Shutterstock)
Firma Barry Callebaut, która kilka dni temu zamknęła produkcję w fabryce czekolady w Wieze w Belgii, potwierdziła, że ​​żadne produkty czekoladowe z serią produkcyjnej skażonej salmonellą nie trafiły do ​​sieci sprzedaży detalicznej.

Producent czekolady Barry Callebaut dostarcza swoje wyroby wyłącznie do przemysłu spożywczego, ale z czekolady wyprodukowanej w Belgii wytwarza swoje produkty wiele znanych mar...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 84% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

10.07.2025 / 10:57
StoryEditor
Handel pod presją kosztów pracowniczych, niepewności i niedoborów produktowych [RAPORT]

W lipcu 2025 roku sektor handlu mierzy się z poważnymi barierami utrudniającymi prowadzenie działalności. Najnowsze dane zaprezentowane przez Polski Instytut Ekonomiczny w ramach Miesięcznego Indeksu Koniunktury (MIK) ukazują, że firmy handlowe silnie odczuwają presję kosztową i kadrową – czynniki te stanowią obecnie największe wyzwania w ich codziennym funkcjonowaniu.

Z danych zaprezentowanych w lipcowym raporcie PIE wynika, że aż 65 proc. firm handlowych wskazuje koszty pracownicze jako główną barierę działalności. To wyraźny sygnał, że pres...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

07.07.2025 / 11:01
StoryEditor
Too Good To Go wpisuje się w nowy model konsumpcji? Rośnie zainteresowania przecenioną żywnością
Polacy kupują przecenione jedzenie: nowy trend kształtuje handel spożywczy (fot. Shutterstock)

Presja kosztowa, rosnące ceny i coraz większa świadomość konsumentów rewolucjonizują rynek spożywczy. Dla detalistów to zarówno wyzwanie, jak i szansa. Zmiana postrzegania zakupów przecenionej żywności otwiera nowy rozdział w relacjach między sprzedawcą a klientem. Jak branża powinna odpowiedzieć na ten trend?

Z badania firmy Opinia24 przeprowadzonego dla Too Good To Go wynika, że aż 75 proc. konsumentów aktywnie poszukuje sposobów na ograniczenie wydatków na żywność – z czego 30 proc...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

18. lipiec 2025 11:13