07.11.2017 / 14:07
StoryEditor

Dyrektor Mondelez International na KSiP 2017: Innowacje niezbędne dla rynku przekąsek

Przekąski to segment który charakteryzuje się dużą dynamiką innowacji. To dlatego, że takie produkty nie należą do podstawowego koszyka spożywczego. Musimy zainteresować konsumenta, a potem go przekonać, by kupił produkt. To dlatego innowacje w przekąskach są intensywniejsze niż w innych kategoriach – mówił Adam Gajewski, dyrektor Centrum Badań, Rozwoju i Jakości Mondelez Polska podczas KSiP’17.

Według Adama Gajewskiego, który na Kongresie Słodycze i Przekąski Sweets & Snacks 2017 wystąpił z prezentacją pt. „Poszukujący konsument. Innowacje w sektorze słodyczowym i prz...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

wiadomoscihandlowe.pl
16.12.2025 / 11:42
StoryEditor
Zmiana szefa Wyborowa Pernod Ricard. Nicolas Krantz nowym CEO od 2026 roku
Nicolas Krantz nowym CEO Wyborowa Pernod Ricard

Grupa Pernod Ricard ogłosiła istotne zmiany w swoim kierownictwie w regionie Europy Środkowej i Wschodniej. Z dniem 1 stycznia 2026 roku stanowisko CEO Wyborowa Pernod Ricard oraz Pernod Ricard Central & Eastern Europe obejmie Nicolas Krantz, obecnie pełniący funkcję CEO Corby Spirit & Wine Limited w Kanadzie. Nowy prezes przejmie odpowiedzialność za zarządzanie całym regionem CEE, kontynuując strategię wzmacniania pozycji Grupy Pernod Ricard na jednym z jej kluczowych rynków wzrostu.

Koniec wieloletniej kariery Fabrice’a Audana

Nicolas Krantz zastąpi Fabrice’a Audana, który zakończy swoją kadencję z końcem 2025 roku i przejdzie na emeryturę po 40 latach k...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

22.12.2025 / 17:22
StoryEditor
Fresh Corner rośnie szybciej niż stacje paliw. Jak MOL rozwija convenience w Polsce?
Strefa Fresh Corner na stacji MOL w Polsce

Gastronomia stała się jednym z kluczowych filarów biznesu detalicznego Grupy MOL. Koncept Fresh Corner, rozwijany od dekady na stacjach paliw koncernu, notuje rekordowe wyniki sprzedaży w całym regionie Europy Środkowo-Wschodniej. W Polsce sieć przyspiesza rozwój formatu, zapowiadając dalszą ekspansję i umacnianie pozycji w segmencie convenience food dla kierowców i podróżnych.

Rekordowy rok Fresh Corner w regionie

Mijający rok okazał się najlepszym w dziesięcioletniej historii konceptu Fresh Corner. Na wszystkich stacjach MOL w regionie sprzedano łąc...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

24. grudzień 2025 10:30