23.01.2020 / 14:04
StoryEditor

Purella ruszyła z akcją Zdrowy początek roku. Ewa Chodakowska i Ania Starmach animatorkami projektu

Ania Starmach i Ewa Chodakowska, animatorki projektu ”Zdrowy początek roku” ()
Firma Purella, producent zdrowych przekąsek i produktów z dodatkiem superfoods, w 2020 roku inwestuje w edukowanie konsumentów na temat zasad właściwego żywienia. Animatorkami projektu „Zdrowy początek roku” są znane propagatorki zdrowego stylu życia – Ewa Chodakowska i Ania Starmach.

Projekt, który wystartował w pierwszej połowie stycznia, ma zachęcać Polaków do regularnej aktywności fizycznej i zdrowego gotowania z użyciem superfoods, czyli produktów roślin...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

30.04.2024 / 16:27
StoryEditor
Nadchodzi sezon ogródków przed lokalami gastronomicznymi. O czym powinni pamiętać restauratorzy?
Nadchodzi sezon ogródków przed lokalami gastronomicznymi (fot. Carlos Lindner/Unsplash)
Wielki krokami zbliża się w Polsce kolejny sezon ogródków, które już zaczęły wystawiać lokale gastronomiczne. Tak jak się można spodziewać, z tą prostą czynnością wiąże się wiele problemów prawnych. Niejasności przepisów oraz odmienne praktyki włodarzy miast powodują, że przejście przez wymagane procedury nie jest zawsze rzeczą łatwą. Na co zwrócić uwagę i o czym warto pamiętać – wskazuje Patryk Kalinowski, prawnik w Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego.

Kiedy właściciel restauracji powinien zgłosić się do urzędników, żeby uzyskać zgodę na rozstawienie stolików?

Jeśli stoliki mają być rozstawiane na terenie publiczny...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 97% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

30.04.2024 / 08:36
StoryEditor
Polacy piją coraz mniej piwa. Czy nadchodzący sezon spełni oczekiwania producentów?
Czy nadchodzący sezon piwny przełamie złą passę producentów? (fot. Sean Mullowney/Unsplash)
Nastroje producentów piwa nie należą do pozytywnych. Wynika to z postępującego z roku na rok spadku wolumenu sprzedaży złotego trunku. W zeszłym roku sprzedaż spadła o niemal 7 proc. w porównaniu do 2022 r. Do tego dochodzą podwyżki akcyzy i sukcesywny wzrost ogólnych kosztów prowadzenia działalności. Przed nami kluczowe dla branży miesiące letnie. Dla producentów będą one kolejnym, trudnym sprawdzianem.

Według danych firmy NielsenIQ oraz Związku Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego – Browary Polskie, Polacy w 2023 roku kupili aż 400 milionów butelek i puszek piwa mniej niż w 202...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

10. maj 2024 03:08