29.01.2018 / 12:31
StoryEditor

Główne trendy na rynku żywności w 2018 r. [ANALIZA]

Coraz większa liczba konsumentów zwraca uwagę na lecznicze właściwości niektórych roślin (fot. Pixabay CC0)
Globalny rynek żywności w coraz większym stopniu kształtowany jest przez popyt na zdrowe składniki i „czyste” etykiety. Konsumenci coraz częściej poszukują żywności wyprodukowanej z poszanowaniem środowiska naturalnego. Rośnie zainteresowanie potrawami wegetariańskimi i kuchnią etniczną. Serwis FoodDive dokonuje przeglądu najważniejszych trendów, które kształtować będą rynek żywności w 2018 r.

Eksperci zatrudnieni w firmach produkujących żywność i analitycy rynku odnotowują rosnące tempo zmian w branży spożywczej. Producenci i firmy badawcze dość zgodnie prognozują, ż...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 97% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

02.09.2025 / 17:01
StoryEditor
Marian Zych, Livio: Walczymy o wyższe handling fee. Sklepy nie mogą finansować systemu kaucyjnego [WIDEO]
Marian Zych, Livio (fot. Wh)

Dyrektor generalny i wiceprezes sieci Livio w ramach Grupy Kapitałowej Specjał mówi o tym, że operatorzy powinni zaoferować sieciom handlowym wyższą opłatę za zebrane butelki, tak by sklepy nie musiały dokładać do systemu kaucyjnego. Zwraca również uwagę na trudności w integracji systemów oraz to, że zdecydowana większość sklepów grupy będzie zbierała butelki ręcznie.

Obejrzyj rozmowę z Marianem Zychem, dyrektorem generalnym i wiceprezesem sieci Livio:

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 10% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

03.09.2025 / 16:46
StoryEditor
Konrad Robak, Tomra: Na dojrzałych rynkach butelkomat to element przewagi konkurencyjnej [WIDEO]
Konrad Robak, Tomra (fot. Wh)

Dyrektor zarządzający Tomra Collection Polska w rozmowie z naszym portalem mówił o tym, że wiele sklepów dopiero z biegiem czasu przekona się do automatów butelkowych. W ich obsłudze kluczowy jest serwis, tak żeby zarówno detaliści, jak i konsumenci mogli łatwo poruszać się w systemie kaucyjnym.

Zobacz rozmowę z Konradem Robakiem, dyrektorem zarządzającym Tomra Collection Polska:

 

 

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 10% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

15. wrzesień 2025 23:18