19.04.2016 / 09:21
StoryEditor

Kongres Mięsny: Producenci mięsa nie mogą pójść spać

()
()
()
Tomasz Łączyński, Pekpol ()
()
Marek Jurkiewicz, Res-Drob ()
()
Piotr Ziemann ()
()
()
()
()
Rosnące znaczenie e-commerce, nowe wyzwania związane z promocją marek wędlin w mediach społecznościowych, ewolucja modelu współpracy z sieciami handlowymi, a przy tym konieczność sprostania wysokim wymaganiom świadomych konsumentów – jak wynika z debaty podsumowującej Kongres Mięsny 2016 to najważniejsze zadania, przed którymi stoi obecnie branża mięsna.

Okazuje się, że 70 proc. branży mięsnej „jest do tyłu” z mediami społecznościowymi. Tomasz Łączyński, prezes Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka, przekonuje, że to ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

25.07.2025 / 13:10
StoryEditor
Malowali jedzenie farbą, aby lepiej wyglądało i przyciągało klientów. Ponad 200 dzieci zatrutych ołowiem
Zatrucie ołowiem w przedszkolu Peixin. Ponad 200 dzieci poszkodowanych (fot. Shutterstock)

Szokujące doniesienia z Chin wstrząsnęły opinią publiczną. Setki dzieci zatruły się ołowiem po spożyciu posiłków z prywatnego przedszkola w mieście Tianshui. Jak doszło do jednej z największych afer żywieniowych ostatnich lat?

W prowincji Gansu w północno-zachodnich Chinach ujawniono dramatyczny przypadek masowego zatrucia ołowiem. 235 dzieci z prywatnego przedszkola Peixin w mieście Tianshui trafiło ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

24.07.2025 / 15:45
StoryEditor
Rynek spożywczy w Polsce. Oto prognozy na 2025 r. i kolejne lata [PREMIERA RAPORTU PMR]
Rynek FMCG w Polsce 2025. Jakie formaty i trendy rządzą rynkiem? (fot. Shutterstock)

Po wymagającym roku 2024, polski rynek detaliczny artykułów spożywczych wchodzi w fazę ożywienia. Pomimo ostrożnych nastrojów konsumenckich, prognozy na najbliższe lata są wyraźnie pozytywne. Które kanały sprzedaży zyskają najwięcej i jakie strategie okażą się kluczowe w walce o portfele klientów? Raport PMR Market Experts by Hume’s przynosi odpowiedzi na te i inne pytania.

Z artykułu dowiesz się:

  • Jakie wyglądają prognozy dla rynku spożywczego na 2025 rok?
  • Które formaty sklepów będą sobie radzić najlepiej?
  • Jakie trendy zyskują na zn...
Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 97% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

01. sierpień 2025 00:21