08.02.2016 / 11:20
StoryEditor

Piotr i Paweł notuje wzrost obrotów! Sieć testuje nowy koncept sklepu 

()
Ekspansja sieci Piotr i Paweł w roku 2015, dzięki otwarciu 19 placówek, była najbardziej dynamiczna w 25-letniej historii polskiej sieci.  Supermarkety umocniły swoją pozycję w strategicznych dla nich aglomeracjach:  warszawskiej,  trójmiejskiej, poznańskiej i łódzkiej. 

Blisko 7-proc. dynamika obrotu ostatniego kwartału, mimo rosnącej w tym okresie deflacji cen żywności, pozwoliła osiągnąć  poznańskiej sieci Piotr i Paweł w 2015 r. przychody na...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
25.09.2023 / 09:01
StoryEditor

Likwidacja zakazu handlu w niedziele. Partie opozycyjne powinny sformułować jednolite stanowisko

Zakaz handlu w niedziele wprowadzany był w Polsce stopniowo od 2018 r. (fot. Shutterstock)
Przepisy o pracy w niedzielę powinny być "spójne, konsekwentne, a przede wszystkich korzystne dla pracowników i klientów" - wskazuje Piotr Szumlewicz, lider Związkowej Alternatywy. - Stąd nasza propozycja, by wprowadzić 2,5 razy wyższe wynagrodzenia za każdą pracę zarobkową w niedziele i święta. Te rozwiązania powinny dotyczyć nie tylko handlu, ale wszystkich branż, w tym gastronomii, rozrywki, transportu, ochrony zdrowia czy energetyki - uważa związkowiec.

Zdaniem Piotra Szumlewicza, spójne przepisy powinny dotyczyć tak samo sektora prywatnego, jak i publicznego. - Jeżeli dany przedsiębiorca chce, by firma działała w niedziele, ni...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
15.09.2023 / 12:30
StoryEditor

Sprzedaż mięsa z probówki coraz bliżej Polski. Jest pierwszy wniosek o zezwolenie na wprowadzenie go do obrotu w Europie

Niemiecki start-up he Cultivated B jako pierwszy na świecie zarejestrował produkt z mięsa hodowlanego komórkowego w Europejskim Urzędzie ds. Bezpieczeństwa Żywności (fot. Envatoelements)
Niemiecki startup The Cultivated B, będący spółką zależną Infamily Foods, jest pierwszą firmą ubiegającą się o sprzedaż mięsa hodowanego komórkowo w Europie. Ile czasu może minąć zanim uzyska na nią zgodę?

Start-up The Cultivated B, który dotąd specjalizował się w produkcji bioreaktorów do produkcji mięsa hodowanego komórkowo i pozycjonował jako dostawca technologii w tym zakresi...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
28. wrzesień 2023 12:44