12.10.2016/11:15

Browary rzemieślnicze coraz częściej wykorzystują polski chmiel

Małe, średnie i rzemieślnicze browary wykorzystują coraz więcej polskich odmian chmielu. Chętnie sięgają też po nie piwowarzy domowi. Wszyscy razem zużywają ich na tyle mało, że na razie nie poprawiają nie najlepszych nastrojów polskich plantatorów, ale już wpływają na zmianę uprawianych odmian i odtwarzanie plantacji z odmianami historycznymi.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.