23.02.2020/07:49

Ceny żywności rosną. Klienci częściej przerzucają się na dyskonty i supermarkety

Zgodnie z danymi GUS, sprzedaż detaliczna w przedsiębiorstwach zatrudniających powyżej dziewięciu osób zwiększyła się w styczniu w cenach bieżących o 5,7 proc. r/r wobec wzrostu o 7,5 proc. w grudniu. To statystyki poniżej prognozy Credit Agricole Bank Polska (5,9 proc.) i wyraźnie poniżej konsensusu rynkowego (6,6 proc.).

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Specjalną cenę promocyjną do dnia startu Retail & FMCG Congress;
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.