12.10.2016/10:44

Drób szybuje wysoko

W ciągu ostatnich piętnastu lat spożycie drobiu przez Polaków wzrosło niemal dwukrotnie. Na rynku wciąż króluje kurczak, zwłaszcza w formie całej tuszki, pałek, fileta i skrzydełek. Na drugim miejscu plasuje się droższe mięso z indyka. Jednocześnie rośnie zainteresowanie klientów produktami niszowymi, jak gęsina, kaczka czy perliczki.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.