12.10.2016 / 10:44
StoryEditor

Drób szybuje wysoko

(fot. pixabay)
W ciągu ostatnich piętnastu lat spożycie drobiu przez Polaków wzrosło niemal dwukrotnie. Na rynku wciąż króluje kurczak, zwłaszcza w formie całej tuszki, pałek, fileta i skrzydełek. Na drugim miejscu plasuje się droższe mięso z indyka. Jednocześnie rośnie zainteresowanie klientów produktami niszowymi, jak gęsina, kaczka czy perliczki.

Nasz kraj od dwóch lat jest liderem rynku drobiu w całej Unii Europejskiej. Rocznie produkujemy 2,4 mln ton mięsa drobiowego, z czego ponad 900 tys. ton jest wysyłane w świat, a...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

16. kwiecień 2024 11:13