29.09.2016/17:05

Firmy spożywcze coraz chętniej inwestują w badania i rozwój

- Dzisiaj żadna fabryka nie funkcjonuje wyłącznie jako zakład koncentrujący się wyłącznie na produkcji, ale jest jednocześnie miejscem gdzie opracowuje się nowe w produkty, gdzie udoskonala się już istniejące rozwiązania, a także procesy, np. w produkcji. Mamy więc bardzo często do czynienia z połączeniem zakładu produkcyjnego z jednostką badawczo-rozwojową lub centrum inżynieryjnym – mówi w wywiadzie dla portalu wiadomoscihandlowe.pl Iwona Chojnowska-Haponik, dyrektor Departamentu Inwestycji Zagranicznych, Polska Agencja Informacji i Inwestycji Zagranicznych S.A.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.