22.03.2018 / 12:08
StoryEditor

Grupa Gobarto pokazała dobre wyniki

Dariusz Formela, prezes Gobarto (fot. mat. pras.)
W 2017 roku roku Grupa Gobarto wypracowała 26,5 mln zł skonsolidowanego zysku brutto przy przychodach w wysokości 1,77 mld zł. Zysk operacyjny Grupy wyniósł blisko 40 mln zł, a zysk EBITDA (zysk powiększony o amortyzację) – 70,05 mln zł.

W wyniku załamania się eksportu unijnej wieprzowiny do Chin, będących głównym jej odbiorcą, od połowy 2017 roku średnie ceny trzody chlewnej w UE, w tym również w Polsce, wykazy...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

27.06.2025 / 22:54
StoryEditor
Kurczakowa afera w KFC. Sieć zamyka restauracje przez skandal z kurczakami i brudną kuchnią
Założyciel AmRestu, do którego należy sieć restauracji KFC stawia na alternatywne białka (shutterstock.com)

W sieci KFC w Danii wybuchł poważny skandal. Po reportażu telewizji DR i kontrolach sanitarnych zamknięto wszystkie 11 restauracji tej marki. Ujawniono szokujące praktyki związane z przechowywaniem i przetwarzaniem mięsa.

Fałszowanie dat przydatności i brud w kuchni restauracji KFC

Dziennikarze pokazali, że menadżerowie KFC nakazywali ponowne etykietowanie przeterminowanego rozmrożonego kurc...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 88% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

02.07.2025 / 20:21
StoryEditor
McDonald’s planuje ekspansję w Polsce. Nawet 1000 restauracji w zasięgu
Tomasz Rogacz, dyrektor generalny McDonald‘s Polska

McDonald’s jest obecny w Polsce od ponad trzech dekad, a tempo jego rozwoju nie zwalnia. Jak podkreśla w rozmowie z XYZ Tomasz Rogacz, dyrektor generalny McDonald’s Polska, firma nadal widzi ogromny potencjał wzrostu. - Pierwsza restauracja w Polsce powstała 33 lata temu w warszawskim Sezamie. Zaczynaliśmy od jednego lokalu – dziś mamy ich 583.

McDonald’s: Od jednego lokalu do ponad 580 – i to nie koniec

Według Tomasza Rogacza Polska pozostaje rynkiem o ogromnym potencjale w sektorze gastronomii. Jednym z czyn...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

07. lipiec 2025 00:36