29.04.2020/08:05

Grzegorz Łaptaś, PwC: Konsumenci oszczędzają. Będą wybierać tańsze produkty mięsne

Branża mięsna należy do tych, które kryzys dotyka w umiarkowanym stopniu. W krótkim terminie bardzo niekorzystne dla branży jest ograniczenie działalności rynku gastronomicznego, który jest dużym konsumentem mięsa. Powoduje to widoczną nadprodukcję i nadmierne zapasy na całym łańcuchu wartości – mówi serwisowi wiadomoscihandlowe.pl Grzegorz Łaptaś, partner, PwC Polska.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Specjalną cenę promocyjną do dnia startu Retail & FMCG Congress;
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.