06.09.2016 / 12:48
StoryEditor

Kierownik Knorr: Analizujemy nowe trendy kulinarne

Katarzyna Zawodzińska, kierownik kategorii kulinarnej Knorr i Amino (fot. mat.pras.)
Producenci żywności muszą obserwować trendy kulinarne, by móc na nie odpowiedzieć i w ten sposób zaspokajać potrzeby konsumentów - zauważa w rozmowie z serwisem wiadomoscihandlowe.pl Katarzyna Zawodzińska, kierownik kategorii kulinarnej Knorr i Amino.

Czy trendy kulinarne mocno oddziałują na rynek żywności?

Producenci żywności muszą obserwować trendy kulinarne, by móc na nie odpowiedzieć i w ten sposób zaspokajać potrzeby ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

05.11.2025 / 18:34
StoryEditor
Ceny kawy w kawiarniach ostro w górę. Wiemy, w jakich miastach ten napój jest najdroższy, a w jakich najtańszy
W ciągu trzech lat koszt espresso pitego w kawiarni wzrósł o 18,5 proc., cappuccino – o 20,5 proc., a latte – o 22 proc. (fot. Shutterstock)

Kawosze nie mają lekko. Ceny kawy w polskich kawiarniach rosną jak na drożdżach. Najszybciej drożeją kawy mleczne, najwolniej espresso. W jakich polskich miastach za kawę płaci się najwięcej, a w jakich najmniej?

W ciągu trzech lat koszt espresso pitego w kawiarni wzrósł o 18,5 proc., cappuccino – o 20,5 proc., a latte – o 22 proc. Średni koszt cappuccino jest o 47 proc. wyższy niż espre...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

09.11.2025 / 12:05
StoryEditor
Ile Kaufland wyciąga z lady z produktami świeżymi? Kwota idzie w miliardy złotych
Lada z produktami świeżymi to jeden z kluczowych działów sieci Kaufland - odpowiada za blisko 10 proc. obrotu, co daje ok. 1,3 mld zł rocznie

Co czwarty klient Kauflandu w swoim koszyku zakupowym umieszcza produkty ze świeżej lady. Już 10 proc. obrotu sieci to właśnie produkty z tego segmentu.

We wrześniu Kaufland pokazał nową odsłonę kampanii „Kaufland jest fresz”, która w lekki i humorystyczny sposób odpowiada na pytanie: „Dlaczego właściwie Kaufland jest fresz?”. M...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

10. listopad 2025 01:58