27.10.2020/09:48

Jakie będą koszty nowego rządowego wsparcia dla gastronomii i części handlu?

Zwolnienie z ZUS za listopad 2020 r. będzie generowało konkretne skutki finansowe. Jak podano w projekcie ustawy, który wpłynął do Sejmu, w przypadku sprzedaży detalicznej żywności na straganach i targowiskach koszt jednorazowego świadczenia wyniesie łącznie 6,59 mln zł, zaś w branży restauracyjnej 197,20 mln zł.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • Beata 28.10.2020

    Nie było by dużych kosztów jakby zostawić tylko trzecią część darmozjadów na urzędach i w okienkach.Pija kawę a petent czeka.Za dużo jest nierobów którzy generują wydatki a nic nie produkują .

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także