25.01.2017/11:46

Lidl i Biedronka redukują zawartość cukru, soli i tłuszczów w produktach marki własnej

Sieci Lidl Polska i należąca do Grupy Jeronimo Martins sieć Biedronka intensywnie pracują nad zmianami składu produktów sprzedawanych pod markami własnymi. Zmiany dotyczą głównie ograniczenia zawartości cukru, soli oraz tłuszczów.

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • świadomy konsument 26.01.2017

    Wyrzućcie ze składów też syrop glukozowo-fruktozowy.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.