06.12.2018/15:39

Lidl otwiera restaurację w Niemczech

Niemiecki oddział sieci Lidl otworzył w pod koniec listopada w Monachium własną restaurację typu pop-up o nazwie DASLUX42. Lokal będzie działał do 12 grudnia, a wszystkie - czyli cztery - oferowane w nim dania przygotowywane są w całości ze składników dostępnych w sklepach dyskontera.

Jak donosi "Lebensmittel Praxis", restauracja z wygląda sprawia wrażenie ekskluzywnego miejsca. Dania przygotowuje w niej szef kuchni Andreas Schweiger.

Punkt gastronomiczny nie jest dla Lidla nowym pomysłem na biznes, a jedynie elementem charytatywnej akcji. Cały zysk z restauracji przekazany ma zostać organizacjom charytatywnym z Monachium (klienci płacą za dania tyle, ile zechcą).

W pierwszym tygodniu nietypowa restauracja Lidla zarobiła ok. 22,7 tys. euro.

Dodaj komentarz

1 komentarz

  • hehehe 07.12.2018

    Czyli wszystko co szkodliwe dla zdrowia.Smacznego.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.