18.02.2020/17:00

Mięsno-roślinne hybrydy szansą dla innowacyjnych marek

Globalna branża mięsna mierzy się z wieloma wyzwaniami związanymi z prozdrowotnymi i dotyczącymi stanu przyrody obawami konsumentów. Według danych agencji Mintel 41 proc. respondentów w Polsce deklaruje, że w ciągu ostatniego roku zmniejszyło ilość przetworzonych produktów mięsnych w diecie z uwagi na troskę o środowisko.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.