20.04.2022/08:31

Musztarda „rosyjska” na cenzurowanym. Rynkowy gigant zmienia nazwę flagowego produktu

Prymat zmienia nazwę swojej musztardy. Od teraz na etykiecie zamiast nazwy „rosyjska” widniał będzie napis „bardzo ostra”.

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
W ramach Prenumeraty WH Plus także:
  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • zet 23.04.2022

    Natomiast "pierogi ruskie" sa najbardziej polskie ze wszystkich. Ich nazwa wywodzi się od Rusi Koronnej, skad pochodzą (Lwow, Łuck, itd.), a nie od Rosji. W dodatku takie pierogi w Rosji sa zupełnie nieznane. Dzisiejsza zachodnia Ukraina zna pierogi z serem i twarogiem, nazywają je tam "pierogi polskie". Zeby było zabawniej najbardziej tradycyjnie pierogi ukrainskie są... z samymi ziemniakami i podsmażaną cebula, bez twarogu - to są pierogi ukrainskie.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także