09.02.2017/10:45

Nie ufamy żywności convenience, ale jej sprzedaż rośnie

Barierą wpływającą na rozwój rynku produktów convenience jest nieufność Polaków wobec dań gotowych. Panuje przekonanie, że są one przetworzone, niezdrowe i dużo mniej smaczne niż posiłki ugotowane w domu. Niemniej rynek dań gotowych od maja 2015 do czerwca 2016 odnotował 5 proc. wzrost, a rynek dań chłodzonych wzrósł o niemal 15 proc. – zauważa w rozmowie z serwisem wiadomoscihandlowe.pl Monika Woźniak, senior consultant Augeo Ventures.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • charm_ed 09.02.2017

    Gdyby to pani Monika (ze zdjęcia) poczęstowała mnie żywnością convenience, to miałbym do niej pełne zaufanie, bez względu na jakość i smak tej żywności - i tak nie mógłbym oderwać wzroku od ślicznej dziewczyny...

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.