04.05.2016 / 13:36
StoryEditor

Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy z nową stroną

()
4 maja ruszyła zupełnie nowa strona Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy. Nowy przejrzysty layout i więcej aktualności to tylko część odświeżonej witryny.

Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy rozpoczął działalność w lipcu ubiegłego roku, zastępując istniejący od ponad 750 lat Wielkopolski Cech Rzeźników. Strategia orga...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 42% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

07.10.2025 / 17:17
StoryEditor
Krzysztof Chmura, szef Bonduelle na Europę Centralną: Innowacje to nasza recepta na stagnację i zakupy "na autopilocie"
Krzysztof Chmura, dyrektor generalny Grupy Bonduelle na Europę Centralną zapewnia, że jego firma nigdy nie zboczy z roślinnego kursu (fot. materiały prasowe)

W obliczu rosnących wyzwań rynkowych producenci żywności szukają nowych sposobów na zwiększenie sprzedaży. Krzysztof Chmura, dyrektor generalny Grupy Bonduelle na Europę Centralną, w rozmowie z portalem wiadomoscihandlowe.pl zdradza, jak firma chce przekonać Polaków do tego, żeby kupowali więcej produktów z jej portfolio. Wskazuje kategorie, w których widzi największy potencjał, oraz mówi o czynnikach, które ten wzrost ograniczają.

Z tego artykułu dowiesz się m.in.:

  • jakie innowacje produktowe wprowadza firma Bonduelle?
  • jakie działania w obszarze ekspozycji produktów stosuje Bonduelle, żeby zwię...
Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 98% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

08.10.2025 / 13:50
StoryEditor
Stek, kotlet, kiełbasa to wyłącznie produkty mięsne! PE przywraca równowagę w łańcuchu dostaw produktów rolno-spożywczych
Wegańskie burgery (fot. Łukasz Rawa/wiadomoscihandlowe.pl)

Parlament Europejski przyjął mandat do negocjacji z państwami członkowskimi w sprawie nowych przepisów przywracających równowagę sił w łańcuchu dostaw produktów rolno-spożywczych. Zmiany mają poprawić pozycję kontraktową rolników, zwiększyć przejrzystość informowania konsumentów, w tym wprowadzić nową definicję mięsa. Nazwy takie, jak stek, kotlet, kiełbasa czy burger będą zarezerwowane wyłącznie dla produktów zawierających mięso.

Parlament Europejski debatował nad poprawkami do obowiązujących przepisów wspólnej polityki rolnej, które mają na celu wzmocnienie pozycji kontraktowej rolników, a tym samym sta...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

17. październik 2025 08:42