06.09.2020/19:20

Pandemia to nie tylko podcięcie skrzydeł restauracjom, ale też wymuszenie ich rozwoju

Arkadiusz Krupicz, założyciel Pyszne.pl mówi w rozmowie z portalem wyborcza.pl, że po pandemii mogło się nie otworzyć nawet 20 proc. polskich restauracji. - Według szacunków specjalistów cały rynek delivery w Polsce w 2015 r. wynosił około 200 mln zł, a w 2019 r. – już ok. 7 mld. To pokazuje gigantyczny postęp, ale mamy jeszcze duże rezerwy - ocenia.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także