24.07.2021/20:12

Polacy nie są chętni do ograniczenia spożycia mięsa i nabiału w celu walki z kryzysem klimatycznym

Niewielu Polaków byłoby skłonnych do zmniejszenia poziomu spożycia mięsa i nabiału, by przeciwdziałać zmianom klimatycznym - wynika z najnowszego badania "Zmiana klimatu a produkcja żywności – badanie świadomości mieszkańców Polski" przeprowadzonego na zlecenie Upfield.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także