30.07.2016/18:11

Portugalskie firmy spożywcze szukają swojej szansy w Polsce

10-milionowy rynek portugalski dla wielu tamtejszych firm chcących się rozwijać jest po prostu za mały. Wielkość polskiego rynku, jego coraz większe urozmaicenie i wzrost siły nabywczej społeczeństwa są zaletą w zasadzie oczywistą. Trudnością jest natomiast pogodzenie kosztów logistycznych z oczekiwaniami polskiego konsumenta, który chce widzieć na półce przede wszystkim produkt dobrej jakości i tani – mówi w rozmowie z portalem wiadomoscihandlowe.pl Wojciech Baczyński, dyrektor generalny Polsko-Portugalskiej Izby Handlowej.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Specjalną cenę promocyjną do dnia startu Retail & FMCG Congress;
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.